Wat is een Veurmekaargroep?

Maak jij deel uit van een groep van minimaal 10 en maximaal 100 personen? En kunnen jullie je als groep verbinden aan het gedachtengoed van Veurmekaar? Meld je dan aan! Groepen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit bewoners van een straat, sportclubs, verenigingen, kerken, bedrijven of scholen.

Wat gebeurt er tijdens een Veurmekaarmarkt?

Wij organiseren speciaal voor jouw groep een Veurmekaarmarkt. Op deze markt delen we op een inspirerende wijze het gedachtengoed met de groep. Daarna gaan we over tot actie! Op de uitgedeelde Veurmekaartjes kan iedereen schrijven wat hij of zij voor een ander kan betekenen.

Lees meer over de Veurmekaarmarkt

Ook kunnen mantelzorgers op een Veurmekaartje aangeven waarmee zij geholpen zouden zijn. De Veurman of Veurvrouw (een vertrouwenspersoon) inventariseert de kaartjes binnen de groep en ziet toe op een soepel verloop van de verdeling van vraag en aanbod. Aan het einde van de markt ondertekent de groep een manifest waarmee alle groepsgenoten zich verbinden aan de Veurmekaargroep. Deze markt is slechts een startschot, want ook na de markt blijven de kaartjes beschikbaar.

Aanmelden is makkelijk
Heb je vragen of wil je jouw groep aanmelden? Stuur dan een mail naar veurmekaar@siztwente.nl onder vermelding van je groep (wat verbindt jullie?) en je telefoonnummer. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Of nog makkelijker: vul onderstaand formulier in.

Stappenplan

Stap 1
Meld je aan met je Veurmekaargroep!

Stap 2
Organiseer een Veurmekaarmarkt

Stap 3
Selecteer een Veurman of Veurvrouw

Stap 4
Ontvang een Veurmekaarcertificaat en een Veurmekaarpakket

Stap 5
Ontvang ondersteuning voor jullie vrijwilligers en mantelzorgers

Aanmelden als groep:

Wat fijn dat jouw groep zich in wil zetten voor Veurmekaar! Wanneer je het formulier hiernaast invult, neemt een van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met je op.Aanmelden als sponsor:

Misschien wil je geen Veurmekaargroep beginnen, maar draag je onze beweging wel en warm hart toe. Word dan sponsor, net als vele andere bedrijven en instellingen uit de regio! Sponsoren dragen bij aan het mogelijk maken van Veurmekaargroepen. Dat kan door materialen beschikbaar te stellen, naamsbekendheid te genereren en door de ondersteuning van bestaande Veurmekaargroepen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Marcel Garritsen of vul het aanmeldformulier hiernaast in.

Wat fijn dat je sponsor wilt worden! Wanneer je het formulier invult, neemt een van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met je op.